Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єврокомісія запропонує скасувати візи Україні, але з умовами, - ЗМІ

Єврокомісія в цьому місяці запропонує скасувати візи для українців, незважаючи на результати голландського референдуму щодо асоціації Україна-ЄС, обумовлені частково і занепокоєннями з приводу сплеску міграції. Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставлене джерело в ЄС.

"Це може виглядати, як ніби ми ігноруємо голландських виборців, але ми повинні тримати своє слово перед Україною, яка виконала умови," - сказало джерело.

Пропозиція повинна бути схвалена кваліфікованою більшістю країн-членів ЄС і Європейським парламентом.

За словами джерела, Єврокомісія включить у свою пропозицію певні гарантії, які дозволять країнам ЄС тимчасово відновити візовий режим у разі сплеску міграції.

В той же час у ЄС відзначили, що анексія Криму і боротьба з проросійськими сепаратистами на сході країни не призвели до массового відтоку населення з України.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Павло Клімкін впевнений, що результати референдуму в Нідерландах щодо ратифікації Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом не завадять Україні отримати безвізовий режим з країнами ЄС.

Нігадаємо, за попередніми результатами 61,1% тих, хто взяли участь у референдумі у Нідерландах 6 квітня, проголосували проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не може продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли значна більшість нідерландців проголосувала проти документа.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ