Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європарламент готовий "невідкладно" проголосувати за безвізовий для України

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц запевняє, що ЄП невідкладно винесе на голосування питання щодо скасування віз для громадян України.

Про це він заявив після зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє з Мюнхену кореспондент Європейської правди.

"Ми наразі чекаємо на законодавчу пропозицію від Єврокомісії щодо скасування віз для громадян України, (яка надійде) коли Верховна Рада проголосує за відповідні закони", - заявив він, згадавши про те, що Порошенко перед тим подав до ВР необхідні законопроекти.

"Можу запевнити, що Європарламент невідкладно поставить це питання на голосування. Адже безвізовий  режим – це елемент відновлення економічної активності в Україні. Це не лише питання вільного переміщення людей", - вважає Мартін Шульц.

Як відомо, в грудні 2015 року президент та прем’єр спільно пообіцяли ЄС скоригувати низку антикорупційних законопроектів, які перед тим були спотворені у ВР. Це відкрило можливість для схвалення позитивного висновку Єврокомісії щодо безвізового діалогу.

Водночас для запуску процедури остаточного скасування віз Україна має схвалити ці законопроекти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ