Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європарламент закликав підписати договір про асоціацію з Україною

Європейський парламент підготував проект резолюції щодо Угоди про асоціацію з Україною. Документ вже погоджений і буде проголосований на пленарному засіданні Європарламенту 1 грудня 2011 року,повідомив «Главком».

У тексті документа Європарламент відзначає, що потрібно «прийняти необхідні заходи для досягнення швидкого парафування Угоди про Асоціацію між ЄС і Україною, бажано до кінця 2011 року, якщо це можливо».

В цей же час, на думку Європарламенту, потрібно «переконатися, відповідно до вимог Резолюції від 27 жовтня 2011 року, що ця важлива ініціатива в рамках Східного Партнерства збігається із зобов'язаннями України провести необхідні реформи і підсилити демократичні цінності, права людини і верховенство права».

Європарламент вважає, що потрібно прагнути, щоб угода була підписана Радою ЄС протягом першої половини 2012-го, і зробити всі документи, пов'язані з ратифікацією, доступними Європейському парламенту і національним парламентам до кінця 2012 року, «але за умови, що заклик до поваги принципу верховенства права і інші вимоги, записані в Резолюції Європарламенту від 27 жовтня 2011 року, були виконані».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ