Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Європейська галицька асамблея" розпочинає проект співпраці з містами Галичини

Громадська організація "Європейська галицька асамблея" пропонує співпрацю історичним містам та містечкам Галичини у розвитку місцевого самоврядування та збереження історичної спадщини. Про це під час урочистого засідання Наглядової ради ЄГА 8 листопада повідомив голова "Європейської галицької асамблеї" Володимир Павлів.

"Сьогодні ми розпочинаємо проект під назвою "Ковчег Галичина". Йдеться про співпрацю з містами та містечками всієї Галичини. Адже є активні спільноти, що мають цікаві ідеї, як розвивати своє містечко,як розвивати культурну спадщину, як розвивати все, що сприяє пожвавленню громадського життя в цих містечках, але при цьому не знають, як це зробити, або не мають на це грошей. Отже ми беремо на себе посередницьку функцію, як це випадає громадській організації, тобто, беремося допомогти випрацювати проект і знайти партнерів, які дадуть кошти на його реалізацію" -- наголосив він.

За словами В.Павліва, Асамблея прагне "зберегти все, що можна зберегти від цієї старої Галичини, щоби взяти з собою на нашому умовному ковчезі у світле європейське майбутнє України, щоби ми зберегли все варте збереження для наших нащадків". Своєрідною візуалізацією проекту "Ковчег Галичина" стала картина під однойменною назвою, яку на замовлення Асамблеї створив відомий художник Володимир Костирко.

Також на презентації виступила член Наглядової ради "Європейської галицької асамблеї" Лілія Онищенко-Швець. Вона наголосила на тому, що в царині збереження історичної спадщини Галичини дуже багато роботи і її треба виконувати, незважаючи на перешкоди. Також вона підкреслила важливість реалізації малих проектів, які потім складаються у великі.

"Реалізація малих проектів це саме те, що потім може збудувати великі проекти, великий проект збереження Львова. Україну варто розбудовувати маленькими проектами, які потім разом складуться в один великий проект" -- підкреслила вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ