Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Європі вигідно, щоб українські науковці працювали в тіні

ЄС не зацікавлена у інтеграції України, адже для них вигідно отримувати дохід від тіньової діяльності наших науковців. Про це сьогодні, 3 листопада, заявив проректор з міжнародних зв’язків Львівської комерційної академії, професор Анатолій Мокій під час круглого столу «Співпраця Україна – ЄС: модель інноваційного розвитку транскордонних регіонів».

Анатолій Мокій наголосив, що в Україні розмови про інновації зводяться до загальних тез та обговорення перспектив. «Однак ніхто не говорить конкретно про доведення українського наукового продукту до ринку та отримання з цього прибутку. На це у Європі найперше звертають увагу», – сказав він.

На думку професора, без ініціативи та активності з українського боку про євроінтеграцію можна забути. «Україна немає жодної угоди про науково-технічну співпрацю з країнами ЄС, схожа угода є лише з Російською федерацією. У нас відсутня інноваційна політика, до того ж, немає попиту на об’єкти інтелектуальної власності», – додав Анатолій Мокій.

Натомість заступник директора Львівського центру науково-технічної та економічної інформації Іван Кульчицький вважає, що співпраця у сфері інновацій таки ведеться. «Нині в нашій державі реалізуються чотири великі проекти співпраці з ЄС. Їхня загальна вартість 12 млн доларів», – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ