Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Євросоюз може скасувати плату за роумінг

Віце-президент Європарламенту Зільвана Кох-Мерін запропонувала скасувати плату за роумінг в зоні Євросоюзу з наступного року. Як повідомляє портал The Local, Кох-Мерін заявила, що плату за послуги роумінгу було введено близько 20 років, коли мобільними телефонами користувалися одиниці, і вже застаріла.

Саме тому, зараз необхідно створити єдиний ринок телекомунікаційних послуг на території Європейського союзу.

Крім цього, портал зазначає, що пропозицію віце-президента Європарламенту вже скеровано на розгляд Єврокомісії і рішення з цього питання буде ухвалено найближчим часом.

Між тим, зараз на території ЄС зареєстровано близько 500 млн користувачів мобільного зв'язку.

При цьому значна частина з них користується послугами найбільших європейських операторів - Vodafone, T-Mobile, Orange і Telefonica/O2.

Так, Кех-Мерін вважає, що через це на телекомунікаційному ринку Європи відсутня здорова конкуренція.

Як повідомляється, в Євросоюзі вже кілька років намагаються знизити тарифи на роумінг. Так, в 2008 році подібна пропозиція виходила від єврокомісара з питань телекомунікацій Вів'єн Редінг, а в липні 2009 року 27 країн Європейського союзу домовилися про зниження плати за роумінг і знизили ціни на SMS до 11 центів, а вартість мегабайта трафіку - до 50 центів.

Такі заходи, у свою чергу, призвели до того, що багато компаній отримали збитки.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Україні антимонопольники змусять компанії знизити вартості високоприбуткової послуги вже до кінця цього року. Так, Антимонопольний комітет вирішив рекомендувати мобільним операторам привести тарифи на роумінг до економічно обґрунтованого рівня, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ