Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Єжи Гоффман та Богдан Ступка – цьогорічні лауреати нагороди Капітули польсько-українського єднання

30 серпня на місці майбутнього перетину українсько-польського кордону в рамках проведення Європейських Днів Добросусідства (Кордон 803) відбудеться урочисте вручення cтатуетки нагороди Капітули єднання. Цьогорічними лауреатами Капітули стали Єжи Гоффман та Богдан Ступка за значний внесок в справу польсько-українського порозуміння та співпраці. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
 Статуетка нагороди Капітули представляє собою дві квітки — волошки й маку авторства професора Марії Гурецької. Вони символізують український і польський народи. Волошка та мак ростуть поруч, і часто виростають з одного коріння. У склад Капітули, яка призначає нагороду, входить багато відомих особистостей як з України, так і Польщі, а також представники греко-католицького й римо-католицького єпископату. А її метою є визначення найкращих особистостей з України та Польщі, які працюють для зміцнення українсько-польських стосунків. Першими лауреатами нагороди стали в 2001 році ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Іван Вакарчук і професор Єжи Ключковський. У 2002 році нагороду «За значний внесок у розвиток польсько-українських відносин» отримали відомі історики й публіцисти Микола Рябчук і Яцек Куронь, а також українсько-польський батальйон, що виконує миротворчу місію у колишній югославській провінції Косово. У 2007 році було нагороджено колишнього Міністра закордонних справ РП Даніеля Ротфельда та академіка Національної академії наук України Ярослава Ісаєвича, а також редакційні колективи «Тигодніка Повшехного» з Кракова та «Критики» з Києва.
«Капітула польсько-українського примирення була створена з метою формування нової моделі відносин між поляками і українцями. Виникла вона при Екуменічному Домі Соціальної Допомоги Згромадження Сестер Служебниць НДМ у Пралківцях. Завданням Капітули є підтримувати діяльність осіб, організацій чи установ, які зразком зближення і порозуміння між нашими народами, даючи цим приклад для інших», - повідомила голова оргкомітету «Кордон 803» Олена Яремко.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ