Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЮНЕСКО оголосила рейтинг вітчизняних ВНЗ. Наші не в «десятці»

Київський національний університет імені Тараса Шевченка очолив рейтинг 200 найкращих вищих навчальних закладів України за результатами 2008 року. Як це не прикро, але жоден з ВНЗ Львова не потрапив у десятку кращих.
Рейтинг складено експертами кафедри ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика». У методиці, яку використовує кафедра ЮНЕСКО, діяльність ВНЗ визначається за допомогою інтегрованого індексу рейтингової оцінки. Він складається з трьох комплексних критеріїв: індекс якості науково-педагогічного потенціалу, індекс якості навчання та індекс міжнародного визнання.
Відповідно до результатів рейтингу, лідер 2006 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка повернувся цього року на перше місце, отримавши найкращий показник якості науково-педагогічного потенціалу (40,1 бала). Водночас за показниками якості навчання (18 балів) та міжнародного визнання (11,9 бала), лідер рейтингу посідає відповідно друге та четверте місця. Загальна оцінка ВНЗ - 70,08 бала.
На друге місце опустився лідер минулого року Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут". Отримавши найкращі в рейтингу показники з якості навчання (20,4 балу) та міжнародного визнання (16,4 бала), він поступився лідерові рейтингу в оцінці якості науково-педагогічного потенціалу (33,2 бала). Загальна оцінка цього навчального закладу становить 70,06 бала.
На третє місце з п'ятого піднявся Харківський національний університет імені В. Каразіна, який отримав 49,4 бала, з яких 19,02 - за якість науково-педагогічного потенціалу, 15,2 - за якість навчання і 15,1 - за міжнародне визнання.
Опустився з третього на четверте місце Національний медичний університет імені О. Богомольця, який отримав 46,7 бала.
Замикає п'ятірку лідерів Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" (45,8), котрий піднявся з 6 місця, яке він посідав у рейтингу минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ