Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Юні «карпатівці» перемогли на меморіалі Едварда Козинкевича

Сьогодні у Львові фінішував 16-й дитячий турнір з футболу присвячений пам’яті віце-чемпіона Європи з 1972 року Едварда Козинкевича, який був вихованцем львівського футболу (школа СКА).

Едвард один з небагатьох місцевих футболістів, кого спортивна доля нагородила можливістю грати у складах двох клубів міста Лева - армійців і карпатівців.

Цього року з 21 березня змагалися діти 2007/08 років народження. 20 команд, які представляли Львів, Тернопіль, Кривий Ріг, Винники, Київ, Моршин, Бронька (Закарпатська обл.) та Хмельницький.

Команди були розподілені на 4 групи. До послуг юних футболістів надано два ігрових майданчики зі штучним покриттям, які знаходяться поруч зі стадіоном «Україна». Матчі тривали пів години (2 тайми по 15 хвилин.). Два кращих колективи з кожної групи потрапили в ¼ фіналу. Далі за результатами формувались подальші фінальні пари.

Подібні змагання завжди проходять цікаво і неповторно. Одна команда приємно вражає своєю грою в одному матчі, а в наступному …розчаровує. Такий уже примхливий дитячий турнір.

У матчі за 3-є місце підопічні тренера Михайла Луцишина з ФК «Львів» завдала нищівної поразки одноліткам з криворізького «Гірника» - 8:0.

У фіналі грали «Карпати» (Львів) – ДЮСШ (Тернопіль). Львівська команда, керована вихованцем нігерійського футболу Самсоном Ґодвіном, і львів’янином Геннадієм Погорільцем, завдала гостям поразки – 3:0 (1:0). Головний приз турніру Козинкевича з рук Романа Рифяка отримав капітан карпатівців Віталій Горинь.

Не менш зворушливим моментом була й церемонія вручення нагород. Адже виконували цю місію заслужені для львівського футболу особистості. Були серед них і партнери Козинкевича. Це Богдан Грещак, Роман Рифяк, Ростислав Поточняк, Геннадій Лихачов, Ігор Кульчицький, Степан Юрчишин, Богдан Пелех (завуч ЛСДЮШОР №4) та Ігор Савицький (директор СДЮШОР «Карпати»).

Команди, що посіли перше, друге і третє місця отримали кубки та медалі. Іншим учасникам також в урочистій обстановці призи вручав Остап Горошко (тренер ФК «Покрова») пам’ятні призи. Додатково оргкомітет турніру визначив кращих гравців за амплуа:

воротар – Казмирчук Давид ДЮСШ-1 (Хмельницький);

захисник – Кубільник Владислав (ФК «Львів);

нападник – Байдак Ростислав («Карпати» Львів);

гравець турніру – Білий Олександр ДЮСШ (Тернопіль).

Галичина Спортивна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ