Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЮНІСЕФ підбив підсумки візиту свого посла доброї волі актора Орландо Блума в Донбас

У Дитячому фонді ООН ЮНІСЕФ відзначили важливу роль у недавніх відвідинах послом доброї волі і голлівудським актором Орландом Блумом кількох міст Східної України. Як йдеться на сайті організації у середу, Блум приїхав в Донбас, щоб звернути увагу на гуманітарне становище дітей у районах, постраждалих від конфлікту.

«Блум відвідав навчальні класи, які зазнали обстрілу лише за 3 кілометри від передової лінії конфлікту, що почався понад 2 роки тому. Близько 580 тисяч дітей потребують термінової допомоги та понад 230 тисяч – змушені були залишити свої домівки. Майже кожна п’ята школа чи дитячий садок в регіоні були пошкоджені чи зруйновані», – йдеться у повідомленні Дитячого фонду ООН.

Як зауважують у Фонді, сам Орландо Блум під час свого візиту наголосив на важливості повернути «світле майбутнє» дітям, що пережили бойові дії.

«Освіта надає дітям у Східній Україні цеглини для відновлення своїх життів в безпечному і сприятливому середовищі», – сказав голлівудський актор.

Під час відвідин Східної України Блум зустрівся зі школярами, яких консультує ЮНІСЕФ та психологи, щоб допомогти оговтатися після переживань через збройний конфлікт.

Повідомлення про те, що посол доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блум прибув на Донбас з’явилися у соціальних мережах 27 квітня. Приїзд голлівудського актора не анонсували з міркувань безпеки. Маршрут Орландо Блума Східною Україною пролягав через Слов’янськ, Краматорськ, Cвятогірськ та Cвітлодарськ.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ