Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЮНІСЕФ та LEGO забезпечать іграшками дітей Донбасу

ЮНІСЕФ та Фонд LEGO забезпечать іграшками дітей Донбасу задля продовження їхнього розвитку і навчання. Іграшки отримають діти зі 48 шкіл, 62 дитячих садків та 10 центрів підтримки сім’ї в громадах, розташованих на підконтрольних уряду територіях України. Про це повідомив сайт osvita.ua.

"Право дітей гратися передбачено Конвенцією ООН про права дитини. Гра є основою для якісного навчання в ранньому віці та для когнітивного розвитку. Гра допомагає дітям, постраждалим від конфлікту, справитися зі стресом і травмою",  - зазначає Джованна Барберіс, голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

"Партнерство із Фондом LEGO дозволяє ЮНІСЕФ надати можливість гратися та одночасно вчитися більше ніж 18000 дітей, які постраждали від конфлікту", - підкреслила Барберіс.


Спільна ініціатива була розпочата в Україні в березні 2015 року, і вона є частиною глобальної співпраці Фонду LEGO та ЮНІСЕФ, яка націлена на підвищення якості раннього навчання через гру для дітей в усьому світі. В Україні більше 1600 благодійних наборів LEGO будуть передані 18000 дітей у Донецькій та Луганській областях для підтримки раннього дитячого розвитку через гру.

Крім того, більше ніж 500 вихователів і педагогів дізнаються, як використовувати гру в якості засобу стимуляції навчання дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ