Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Юнкер: лідери "брекзиту" "тікають з корабля"

Лідери кампанії за вихід Британії з ЄC Борис Джонсон та Найджел Фарадж "тікають з корабля", заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Про це повідомила BBC Україна.

"Вчорашні герої "брекзиту" сьогодні стають сумними героями "брекзиту", - сказав пан Юнкер про британських політиків.

Напередодні лідер Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP) Найджел Фарадж оголосив, що піде у відставку з посади голови партії.

За кілька днів до того Борис Джонсон заявив, що не змагатиметься за посаду лідера Консервативної партії Британії й, відповідно, крісло прем'єр-міністра країни. До цього пана Джонсона вважали фаворитом у лідери торі.

23 червня на референдумі за вихід країни з Євросоюзу проголосували майже 52% британських виборців.

"Замість того, щоб виробити план, вони тікають з корабля", - сказав пан Юнкер.

Жан-Клод Юнкер назвав агітаторів за "брекзит" "ретро-націоналістами". "Патріоти не йдуть у відставку, коли ситуація стає складною, вони залишаються", - заявив пан Юнкер перед депутатами Європарламенту у Страсбургу.

Він також здивувався, чому прихильники "брекзиту" в Британії хочуть зачекати, перш ніж офіційно сповістити ЄС про початок виходу із об'єднання й, таким чином, запустити цей процес.

Прибічники виходу Британії з ЄС звинувачують Єврокомісію, яка розробляє закони й нормативні акти, спільні для усіх країн блоку, у диктуванні своєї політики Лондону й розширенні власних повноважень.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ