Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко доручив міській владі Львова створити Музей визвольних змагань аби гідно вшанувати героїв

«Створення Західноукраїнської народної республіки стало однією зі спроб українців отримати незалежність, яка в результаті проклала дорогу до нинішньої незалежності». Про це сьогодні під час свого виступу на урочистій академії з нагоди 90-річчя створення ЗУНР у Львові повідомив Президент України Віктор Ющенко.

За словами Ющенка, Україна шість разів проголошувала свою незалежність і п’ять разів її губила. Ющенко розповів про героїчну боротьбу Українських січових стрільців за незалежність, яка проводилася від Чорного моря до Карпатських гір.
На думку Президента, ця героїчна боротьба повинна бути гідно вшанована на рівні міста, тому він дав доручення міській владі створити Музей визвольних змагань у Львові.

Крім того Ющенко говорив про те, що для збереження України нам потрібно плекати мову, культуру, історію, а також незалежності України не може бути без єдиної помісної православної церкви.

Говорячи про майбутнє держави, Ющенко повідомив, що Україна почала переговори про єдиний повітряний простір з Європою, які планують завершити через 8 місяців. Крім того, ведуться переговори про єдину енергетичну систему України та Європи. На думку Ющенка, Україна не може існувати без колективної системи безпеки, і це має бути пріоритетом зовнішньої політики держави. Як приклад Ющенка назвав Німеччину, яка має потужну армію, та Францію що має потужний ядерний потенціал і водночас знаходяться у системі колективної безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ