Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ющенко контролює розслідування вбивства, в якому підозрюють нардепа від БЮТ

Президент України Віктор Ющенко продовжує контролювати хід розслідування вбивства громадянина Валерія Олійника, в якому підозрюють народного депутата від БЮТ В. Лозинського, а також керівника районного відділу МВС та районного прокурора Голованівського району Кіровоградської області. На цьому наголосила сьогодні, 30 червня, на брифінгу Прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова.

Вона нагадала, що сьогодні були офіційно оприлюднені Указ про звільнення В.Моцного з посади голови Кіровоградської ОДА та розпорядження Президента про звільнення М.Крижановського з посади голови Голованівської райдержадміністрації Кіровоградської області.

«Обидва кадрові рішення Глави держави мають спільне мотивування – за неналежне виконання вимог статті 119 Конституції України щодо забезпечення законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян України», – підкреслила І. Ванникова.

«Президент України констатує, що є спроби вплинути на слідство з метою уникнення всебічного розслідування. Зокрема, неприйнятною є ситуація, коли двоє з трьох учасників надзвичайної ситуації отримали статус підозрюваних, а третій – народний депутат від Блоку Ю.Тимошенко – статус свідка», – сказала І. Ванникова. «Президент наголошує, що у згаданому злочині не повинно бути білих плям. Усі учасники мають бути покарані, незважаючи на ранги та політичний статус».

За словами І. Ванникової, також Президент звернув увагу керівництва Генпрокуратури, що за день спливає термін виконання його доручення щодо перевірки законності процедури набуття статусу мисливських угідь у Голованівського району Кіровоградської області. «Глава держави очікує на відповідний звіт Генпрокурора України», – підкреслила Прес-секретар Президента.

Глава держави занепокоєний зростанням злочинності у країні та неспроможністю правоохоронних структур їй протистояти, – сказала І. Ванникова. «Не лише звичайні громадяни, але й представники МВС є беззахисними перед криміналітетом. Про це свідчить вбивство інспектора Патрульно-постової служби Сергія Бондаренка, яке сталося у місті Марганці Дніпропетровської області», – зазначила вона.

«Віктор Ющенко вимагає від правоохоронної системи країни мобілізації усіх зусиль для відновлення законності та правопорядку. Також Президент звертає увагу Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на необхідності зосередити свої сили на реальній роботі – боротьбі зі злочинністю та захисті прав громадян, замість політичної тріскотні», – сказала І. Ванникова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ