Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко може провести вибори за 60 днів, але це може привести до існування двох парламентів та двох урядів – Ігор Коліушко

Голова Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко стверджує, що погрози Президента щодо проведення дострокових виборів за 60 днів в разі, якщо сьогодні Верховна Рада не прийме всіх необхідних законопроектів для їх проведення, цілком можливо виконати. Про це він повідомив в коментарі „Гал-info”.
„Закон „Про вибори” передбачає, що дострокові вибори проводяться за 60 днів. Однак це зробити дуже складно, оскільки там передбачені дуже жорсткі терміни і всі повинні працювати як годинник. Втім, закон так встановлює і, в принципі, це можливо”, -- зазначив експерт.
            На запитання, чи будуть вважатися вибори легітимними і такими, що відбулися, в разі, якщо певні політичні сили, зокрема, Партія регіонів, КПУ та СПУ відмовляться брати участь в них участь, Ігор Коліушко відповів: „В принципі, результат і легітимність виборів не залежать від того, чи взяли в них участь всі партії, чи тільки частина партій. Однак в політичному сенсі, без сумніву, ці вибори будуть нелегітимними, оскільки половина країни їх не визнає. І якщо піти на такі вибори, то однозначно прийдемо до ситуації двох парламентів, а значить двох урядів, а наступний крок – двох держав”.
Нагадаємо, що сьогодні Президент Віктор Ющенко, перебуваючи в Хорватії, заявив, що в разі, якщо парламент сьогодні не реалізує досягнуті домовленості, вибори відбудуться через 60 днів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ