Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ющенко просить Тимошенко вирішити проблему дітей, що сидять самі вдома

Президент Віктор Ющенко просить прем’єра Юлію Тимошенко вирішити проблеми, пов’язані з епідемією грипу й карантином. Про це йдеться в його листі до прем’єра, повідомила Українська правда з поисланням на прес-службу президента

 

Ющенко зазначив, що через оголошення канікул у навчальних закладах і закриття дитячих дошкільних закладів на три тижні у зв’язку з епідемією, виникла проблема з доглядом за малолітніми дітьми у сім'ях, де працюють обидва батьки.

 

Президент нагадав, що законодавство не передбачає надання відпусток одному з батьків у таких випадках, а листок непрацездатності не видається для догляду за здоровою дитиною на час обмежень в роботі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів.

 

"Доцільно також захистити вагітних жінок від можливого зараження грипом або гострими респіраторними вірусними інфекціями, рекомендувавши їм залишатися вдома та визначивши для цього відповідні правові можливості", - зазначив Ющенко.

 

Він просить Тимошенко вжити невідкладних заходів щодо вирішення порушених ним проблемних питань.

 

"Про результати проведеної роботи особисто поінформувати мене", - просить Ющенко у листі до прем’єра.

 

Як відомо, постановою від 2 листопада Кабінет міністрів оголосив карантин і розпустив навчальні заклади усіх форм власності й дошкільні заклади на канікули щонайменше на три тижні. Про епідемію було заявлено 30 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ