Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ющенко розпустить парламент, якщо той не прийме його проект Конституції – за 100 днів

Віктор Ющенко після обрання на другий термін розпустить парламент, якщо той не прийме його проект Конституції за 100 днів. Про це сьогодні, 17 листопада, під час прес-конференції заявив керівник виборчого штабу Віктора Ющенка на Львівщині Володимир В’язівський.

 

За його словами, норму розпуску парламенту, якщо той не ухвалить нову Конституцію за 100 днів, записано у проекті Основного Закону Віктора Ющенка. Передбачається, що в такому випадку проект Конституції буде винесено на всеукраїнський референдум.

 

Також у проекті Конституції, за словами члена штабу Віктора Ющенка на Львівщині, Олеся Старовойта, передбачається створення Антикорупційного бюро, скасування недоторканності депутатів, суддів та президента, зменшення терміну попереднього затримання з 72 до 24 годин, введення мажоритарної виборчої системи на вибори у місцеві ради та запровадження відкритих списків на парламентських виборах, введення податку на розкіш та принципу мовчазної згоди при ліцензуванні підприємців.

 

Як зазначив Олесь Старовойт, Віктор Ющенко йде на вибори з програмою «За вільну та справедливу Україну», яка є продовженням виборчої програми 2004 року «Десять кроків назустріч людям».

 

Також Олесь Старовойт зазначив, що багато депутатів місцевих рад хочуть обиратися на основі мажоритарної виборчої системи, що звільнить їх від впливу партійного центру. Однак у цьому не зацікавлені дві партії БЮТ та Партія регіонів.    

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ