Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ющенко ветував закон про мільярд гривень на грип

Президент України Віктор Ющенко застосував право вето до закону про виділення 1 мільярда гривень на боротьбу з грипом. Про це сказав на брифінгу перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак. Повідомили Подробности.

За його словами, Ющенко не підписав цей закон і повернув його до Верховної Ради зі своїми пропозиціями.

Шлапак підкреслив, що президент у жодному випадку не виступає проти виділення цих коштів. Мова йде про його незгоду з тим, звідки повинні бути виділені ці гроші.

Ющенко вважає, що такого роду витрати не повинні покриватися за рахунок емісійних коштів Національного банку.

Президент пропонує на 1 мільярд гривень збільшити дефіцит державного бюджету на 2009 рік і звернутися до банківської системи і НБУ з проханням допомогти профінансувати цей дефіцит.

Ющенко готовий взяти на себе зобов'язання особисто провести консультації з банкірами для того, щоб протягом кількох днів акумулювати необхідні кошти.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко прогнозувала, що Рада подолає вето на закон про виділення 1 мільярд гривень на боротьбу з епідемією грипу, у випадку якщо Ющенко його ветує.

3 листопада Рада виділила з державного бюджету на 2009 рік і направила до резервного фонду 1 мільярд гривень для боротьби з епідемією грипу.

Зазначені кошти виділені за рахунок перерозподілу між загальним і спеціальним фондами держбюджету перевищення валових доходів Національного банку над витратами. Однак у НБУ заявили, що таку суму Нацбанк виділити не зможе.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ