Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко вже не хоче вносити зміни у закон про визнання Голодомору і має право накладати вето на закон про Держбюджет – Юрій Ключковський

Закон України „Про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом проти українського народу” уже підписаний Президентом України і жодних змін до нього вноситись не буде”, – повідомив „Гал-info” народний депутат України Юрій Ключковський.
 За його словами, наміри Президента внести у цей закон норму про адміністративну відповідальність за публічне заперечення факту Голодомору до цього закону є застарілою інформацією.
 Юрій Ключковський також зазначив, що подання Кабміну до Конституційного суду з проханням дати офіційне тлумачення, чи має Президент право накласти вето на закон про державний бюджет, є “дуже несерйозним зверненням”. “Відповідь Конституційного суду на таке звернення просто очевидна, – вважає Ключковський. – Ну хіба що йому хтось викрутить руки”, – сказав Юрій Ключковський.
 “Річ у тім, – пояснив він, – що закон про Державний бюджет України, відповідно до Конституції, є звичайним законом, тим більше з обмеженим строком дії. Тому право Президента цей закон підписувати, оприлюднювати, а тим більше накладати на нього вето”.   Нагадаємо, що у своїй заяві для преси у середу в Секретаріаті Президента Віктор Ющенко зазначив, що сподівається внести норму про адміністративну відповідальність за публічне заперечення факту Голодомору 1932-1933 років до відповідного закону, ухваленого напередодні Верховною Радою. "Відзначу, що не всі пропозиції Президента були враховані (в законі про Голодомор). Зокрема, юридично-правова відповідальність осіб, що заперечують цей факт. Я не полишаю цю думку і буду робити все, щоб ця норма знайшла відображення в законі про Голодомор", – сказав Ющенко. Він також висловив переконання, що "знайде порозуміння" з іншими політичними силами у цій справі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ