Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ювенальними прокурорами захищено права більше 4 тисяч дітей

Реалізуючи функцію представництва згідно з Перехідними положеннями Конституції України, ювенальними прокурорами у поточному році захищено у суді права більше 4 тисяч дітей на освіту, охорону життя і здоров'я, житло, майно та соціальне забезпечення. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Так, завдяки принциповій і послідовній позиції прокурора захищено майнові права на спадок трьох сиріт в Устинівському районі Кіровоградської області. Вищий спеціалізований суд України визнав обґрунтованими доводи прокуратури щодо відмови у задоволенні позову фермера у Кіровоградській області до неповнолітніх дітей про накладення стягнення на спадкове майно, у тому числі земельну ділянку (пай) після смерті їхньої матері, для повернення коштів за договором позики. При цьому сума взятих покійною матір'ю в борг коштів у декілька разів менша від вартості майна.

Також Ленінським судом м. Запоріжжя задоволено позов прокурора та визнано за дитиною, позбавленою батьківського піклування, право власності на частину квартири вартістю понад 300 тис грн у порядку спадкування за законом після смерті батька.

Так само рішенням Ізмаїльського міськрайонного суду за позовом прокурора за сиротою визнано право власності у порядку спадкування на частину будинку вартістю 144 тис грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ