Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ювілей Львова відзначатимуть два дні – 30 вересня та 1 жовтня

750-річчя Львова святкуватимуть 30 вересня та 1 жовтня цього року, — повідомила сьогодні, 30 червня 2006 року, під час прес-конференції керівник дирекції з організації святкування 750-річчя Львова Ксеня Курилишин. За її словами, на святкування у Львові очікують близько 100-150 тис. людей, зокрема, 350 членів офіційних делегацій, серед яких міські голови українських та закордонних міст; перші особи нашої держави, а також Президенти деяких країн.
Як наголосила Ксеня Курилишин заходи з нагоди святкування у Львові відбуватимуться найрізноманітніші: від молодіжних концертів до феєричних культурно-мистецьких заходів і великих проектів.
За її словами, молодіжні гала-концерти відбуватимуться в основному у Парку культури Б. Хмельницького, для проведення яких виділено чотири майданчики.
Як додав заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів міська влада, якщо вдасться вирішити технічні нюанси та фінансування хоче організувати масштабне піротехнічне та лазерне шоу. Для людей старшого віку а також тих, хто не дуже полюбляє молодіжні концерти на пл. біля Оперного театру планують влаштувати культурно-мистецькі заходи. Як повідомила Ксеня Курилишин перед оперою готуються два дуже масштабні і дуже складні міжнародні мистецькі проекти. До технічної  оргазації цих дійств скоріш за все будуть залучатися польські спеціалісти. Видовищні дійства також відбуватимуться на пл. Ринок. Щоправда, що саме планується Ксеня Курилишин поки що не говорить, щоб залишити інтригу.
Крім цього за її словами в затишних львівських двориках, а  також на маленьких показових майданчиках проводитимуть різні фестивалі.
«Ми хочемо спланувати заходи так, щоб не було великого скупчення людей й кожен зміг подивитися те, що йому ближче до душі», — зазначила Ксеня Курилишин.  На святкувння 750-річчя Львлва оформлятимуть не тільки центральну частину міста але й спальні райони. Крім цього, для промоції, як повідомив Василь Косів, львівська влада планує запустити по центральних каналах рекламні ролики в яких людей будуть запрошувати на святкування 750-річчя.Окремої уваги заслуговує задум організаторів як назвала його Ксеня Курилишин «привести львів’ян до Львова». За її словами, 29 вересня у Львівській опері відбудеться великий концерт відомих вихідців з нашого міста, зокрема, попередню згоду дав Роман Віктюк та Юрій Башмет.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ