Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

З 12 грудня 2012 року в Україні проти гепатиту B не прищеплена жодна дитина, – Іонова

Конкурентна боротьба всередині Партії регіонів за контроль над постачанням імунобіологічних препаратів для боротьби з гепатитом B паралізувала роботу із щепленням населення по всій Україні. З 12 грудня 2012 року в Україні проти гепатиту B не привита жодна дитина. Про це заявила народний депутат від фракції “УДАР”, Голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення охорони материнства та дитинства, репродуктивного здоров'я Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Марія Іонова, повідомила прес-служба партії.

“Зокрема, потреба у вакцині проти гепатиту B визначається виходячи з рівня народжуваності. В Україні щороку народжується близько 500 тис. дітей, які за календарем щеплень повинні отримати 3 вакцини проти гепатиту B, що складає близько 1,5 млн. доз щороку. Однак, на даний час процес вакцинації паралізований”, - відзначила Марія Іонова.

За словами депутата, окрім того, що в 2012 році державою було придбано трохи більше 50% доз вакцини від потреби, так ще в регіони України потрапили тільки дві третини препаратів.

Іонова також наголосила, що комітет з питань охорони здоров'я Верховної Ради чекає на остаточні висновки Генпрокуратури щодо можливих фактів смерті дітей від вакцини проти гепатиту B вітчизняного виробництва. Поки офіційного підтвердження цієї інформація немає.

“Внутрішня війна медичних чиновників від влади, нажаль, призводить лише до дискредитації заходів імунопрофілактики та до зневіри людей у ефективності імунізації та вакцинації” - підкреслила Марія Іонова.

Крім того, депутат зауважила, що за останні 2 роки відзначається зростання захворюваності на керовані інфекції. Зокрема, з кінця 2010 року розпочався черговий епідемічний підйом кору. За 11 місяців 2012 року захворюваність зросла у 38 разів. Зростає захворюваність на краснуху та активні форми туберкульозу.

“При цьому, не зважаючи на значне зростання видатків з Державного бюджету на придбання імунобіологічних препаратів для проведення профілактичних щеплень, рівень охоплення вакцинацією населення України щорічно знижується, а найбільше знизився у 2010-2012 роках. І це вже призвело до загрозливої епідеміологічної ситуації в країні”, - наголосила депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ