Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 14 листопада учасники АТО можуть звертатись за матеріальною допомогою

Під час засідання комісії про захист інтересів учасників АТО у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій розробили механізм роботи зміненої Програми забезпечення житлом учасників АТО. Документи прийматимуть у Центрі (вул. Пекарська, 41) з 14 листопада, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Міська рада у межах законодавства надають організаційно-правову допомогу в отримані земельної ділянки за межами Львова для дачного будівництва площею не менше 0,06 га або одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових потреб у розмірі 100 тис. грн. з міського бюджету Львова.

Матеріальну допомогу мають право отримати:

1.Учасники бойових дій, які нічого не отримали, або отримали тільки земельну ділянку під садівництво за межами населених пунктів України. Серед них 4 черги. Перша черга – ті, хто має поранення, контузії чи каліцтва, одержані під час участі в АТО; інваліди третьої групи; самотні учасники АТО, які мають на утриманні неповнолітніх дітей. Друга черга – ті, хто виховують 3-х і більше дітей, або мають на утриманні дитину з інвалідністю. Третя черга – ті, хто зараховані на квартирний облік у Львівську міську раду не пізніше 1 жовтня 2016 року. Четверта черга – категорії осіб, визначені у пунктах 1 і 2 Програми забезпечення житлом учасників АТО.

2.Учасники бойових дій, які отримали земельну ділянку під садівництво в межах населених пунктів України. Серед них 4 черги. Перша черга – ті, хто має поранення, контузії чи каліцтва, одержані під час участі в АТО; інваліди третьої групи; самотні учасники АТО, які мають на утриманні неповнолітніх дітей. Друга черга – ті, хто виховують 3-х і більше дітей, або мають на утриманні дитину з інвалідністю. Третя черга – ті, хто зараховані на квартирний облік у Львівську міську раду не пізніше 1 жовтня 2016 року. Четверта черга – категорії осіб, визначені у пунктах 1 і 2 Програми забезпечення житлом учасників АТО.

3.Учасники бойових дій, які отримали землю під індивідуальне житлове будівництво, але потрапили в складні життєві обставини.

Перелік документів:

1. Заяву за підписом учасника АТО або члена сім’ї, що належать до категорії осіб, що визначені у пунктах 1 та 2 цієї Програми.

2. Копії паспорта учасника АТО (1, 2, 10, 11 сторінки) та ідентифікаційного коду.

3. Довідка (форма № 2) про склад сім’ї та реєстрацію (дійсна протягом 1 місяця з моменту видачі), видана підприємством-балансоутримувачем житлового будинку, в якому зареєстровані заявники.

4. Копія посвідчення учасника бойових дій.

5. Копія довідки про безпосередню участь в АТО.

6. Копія довідки про те, що особі не надавалася у власність земельна ділянка для будівництва та обслуговування житлового будинку, видана Відділом Держземагентства у м. Львові чи Головним Управлінням Держземагентства у Львівській області, засвідчені або нотаріально, або підприємством-балансоутримувачем житлового будинку, в якому зареєстровані заявники, або на місці спеціалістом, який приймає документи. 

7. Копія посвідчення інваліда війни (при наявності).

8. Копія свідоцтв про народження дітей (для підтвердження статусу багатодітного батька).

9. Довідка з міської ради про перебування на квартирному обліку для учасників АТО (при наявності).

На отримання матеріальної допомоги не мають права ті, хто на момент набрання чинності ухвали міської ради від 23.04.2015 №4520 не були зареєстровані на території м. Львова; хто вже отримав у власність земельну ділянку та використав право на приватизацію з цільовим призначенням «для будівництва»; хто вже були забезпечені житлом або грошовою компенсацією на придбання житла як учасник АТО або член сім’ї учасника АТО; в кого сумарний термін перебування в зоні бойових дій менше 45 днівє

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ