Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

З 1 квітня куб газу коштуватиме 6,96 грн

З 1 квітня поточного року ціна на газ для побутових споживачів Львівської області встановлена на рівні 6,96 грн. за куб. м. Проо це йдеться у повідомленні ТОВ «Львівгаз Збут».

Зміна ціни відбулася відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року № 187 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» та рішень НКРЕКП.

Вартість природного газу для побутових споживачів, ТКЕ та релігійних організацій  регулює держава. Тож постановою Кабінету Міністрів України №187 від 22.03.2017 року встановлено, що ціна газу, за якою НАК "Нафтогаз України" здійснює його продаж/постачання для побутових споживачів (і ТКЕ для потреб населення) становить  4942 грн. за 1000 куб. м (включно із 93 грн. (1,917%), що є торговельною націнкою НАК «Нафтогаз України») без врахування ПДВ. У цьому ж документі зазначено: торговельна націнка ПСО-постачальника повинна бути не більшою за 2,5%. 

Таким чином, вартість газу як товару, без урахування плати (тарифів) за послуги розподілу та транспортування, становить 5065.55 грн. за 1000 куб. м без ПДВ.

Разом з тарифом на розподіл та транспортування (732,70 грн.) та з врахуванням ПДВ (1159,65 грн.) ціна газу для побутових споживачів Львівщини становить 6957.90 грн. за 1000 куб. м. 

«Хочу зазначити, що нашим клієнтам не варто хвилюватись з приводу неотримання рахунків за спожитий газ у звичні терміни. Рахунки з коректними нарахуваннями за використаний газ у квітні надійдуть усім споживачам Львівщини вже найближчим часом», - повідомила директор ТОВ «Львівгаз Збут» Наталія Лавриненко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ