Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1 січня дорогами місцевого значення опікуватиметься Львівська ОДА

З 1 січня дорогами місцевого значення опікуватиметься Львівська ОДА, - прес-служба Служби автомобільних доріг у Львівській області.

З 1 січня 2018 року набуває чинності Розпорядження КМУ від 2 жовтня 2013 року №759-р «Про передачу автомобільних доріг загального користування місцевого значення», згідно якого передбачається передача автомобільних доріг загального користування місцевого значення зі сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України в управління місцевим органам влади.

На даний час мережа автомобільних доріг загального користування Львівської області становить 8 392,6 км, в тому числі:

  • автодороги державного значення – 1866,4 км,
  • автодороги місцевого значення – 6526,2 км.

Однак, з 1 січня 2017 року на баланс Львівської обласної державної адміністрації в межах децентралізації буде передано 6526,2 км автодоріг місцевого значення, на балансі Служби автомобільних доріг у Львівській області залишиться 1866,4 км автодоріг державного значення.

Розподіл коштів по областях буде пропорційний протяжності доріг, які знаходяться на балансі ОДА та здійснюватиметься за рахунок територіальних дорожніх фондів, які безпосередньо пов'язані з Дорожнім фондом. Кошти на ремонти та утримання таких автодоріг надходитимуть з Дорожнього фонду, який запрацює з початку 2018 року та буде наповнюватись з трьох джерел: акцизного збору, ввізного мита на нафтопродукти і з імпортованих на митну територію України транспорту і шин. Ці грошові надходження не можна буде використати на щось інше, крім ремонту доріг. На повну фонд почне працювати у 2020 році. У 2018 році тільки 50% податків будуть направлені на дороги, в 2019 - 75%, а в 2020-му - 100%.

Працівниками Служби автомобільних доріг у Львівській області проведено інвентаризацію доріг та підготовлено акти приймання-передачі.

Нагадуємо, у зв’язку з реформами, що впроваджуються в Україні, зокрема #децентралізація доріг (передачі значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування, що ближче до людей, де такі повноваження можна реалізовувати найбільш успішно) органи місцевої влади отримали змогу самостійно визначати обсяги фінансування та об’єми робіт, визначати пріоритетні об’єкти в регіонах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ