Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1 січня зарплата вчителів зростає на 25%

З 2018 року вчителям підвищать зарплату на 25%. Відповідне підвищення в межах освітньої субвенції передбачено бюджетом України на 2018 рік.

Загалом освітня субвенція становить 62 152 908,7 грн. Підвищення зарплати педагогів передбачає просування оплати праці на 1 розряд в єдиній тарифній сітці, фіксацію надбавки за престижність на рівні 20% для всіх учителів і 30% для кращих вчителів.

Читайте також: В Україні зросла мінімальна зарплата

Також підвищення посадових окладів педагогічних працівників передбачено прийнятим Верховною Радою у вересні 2017 року законом "Про освіту". Так, згідно зі ст. 61, законом передбачається, що "посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії встановлюється в розмірі трьох мінімальних заробітних плат".

Крім того, посадовий оклад педагогічного працівника кожної наступної кваліфікаційної категорії підвищується не менше ніж на 10 %.

Ці норми набирають чинності з 1 січня, їх реалізація, згідно з законом, проводитиметься поетапно до 2023 року, при цьому передбачається "щорічне збільшення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії до чотирьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб пропорційно розміру збільшення доходів Державного бюджету України порівняно з попереднім роком".

Як повідомлялося, в 2017 році заробітну плату вчителів було підвищено на 50%.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ