Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З 1 жовтня знову виросте вартість проїзду в приміських та міжміських маршрутках

З 1 жовтня знову виросте вартість проїзду в приміських та міжміських маршрутках. Для приміських перевезень планують максимальну тарифну ставку на один кілометр – 65 копійок без ПДВ та страхового збору, у міжміських – 55 копійок без ПДВ і страхового збору. Про це сьогодні, 26 вересня, під час прес-конференції на тему: "Стан перевезення пільгових категорій пасажирів на міських та приміських маршрутах. Пропозиції з поліпшення перевезень у Львові", яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

За його словами, перевізники мали великі сподівання на обіцянки уряду про монетизацію пільг тим особам, які мають право на безкоштовний проїзд. 

"Проте вони порахували, що тільки для Львівської області треба надати з бюджету 800 млн грн. З них 30 відсотків повинні були надати з обласного бюджету. Проте цього не сталося," - каже він.

Представник перевізників каже, що влітку було домовлено: всім пільговикам залишать їхні пільги. І тільки пенсіонерам запропонують платити 50 відсотків у міжміських та приміських автобусних маршрутах. Проте і цього не було зроблено.

"Через це ми плануємо з наступного року залишити безкоштовний проїзд тільки учасникам бойових дій та інвалідам першої групи зі зору та особі, яка його супроводжує", - попередив Іван Велійка про скасування пільг для проїзду в маршрутках.

За його словами, зараз ані уряд, ані місцеві ради не регулюють тарифи. Це віддано на розсуд автопідприємств.

"Ми повідомили обласну раду про те, що тарифи будуть збільшені орієнтовно на 10-30 відсотків. Вони взяли це до відома", - каже перевізник.

Єдині, хто може контролювати тарифи, – це фіскальні органи.

Іван Велійка погоджується, що сьогодні автобуси, які обслуговують і Львів, і область, -  у жахливому стані.

"За санітарно-гігієнічний стан відповідає керівник АТП. Це в нього треба вимагати, щоби автобуси мили. Щодо культури обслуговування, то через брак кадрів львів’ян возять такі водії, яких і близько до людей не можна підпускати. А технічний – це вік автобусів", - погоджується голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Але, незважаючи на це, на підвищенні тарифів він наполягає.

Представник перевізників також повідомив, що зараз один кілометр проїзду в приміських маршрутках коштує – 47-57 копійок без ПДВ та страхового збору, у міжміських – 42-45 копійок без ПДВ та страхового збору.

Прес-клуб

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ