Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 31 жовтня по 2 листопада у Львові проходить обласний відбірковий тур ІХ дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги»

З 31 жовтня по 2 листопада у Львові проходить обласний відбірковий тур ІХ дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги». До участі у конкурсному відборі зголосилися конкурсанти-представники всіх районів Львівщини.

Журі, головою якого є Герой України, академік, лауреат Шевченківської премії, композитор Мирослав Скорик, протягом трьох конкурсних днів відбере кращі музичні та мистецькі композиції для участі у Всеукраїнському відбірковому турі. Переможці всеукраїнського конкурсного відбору матимуть змогу взяти участь у гала-концерті 12 грудня. Незмінний головний режисер гала-концерту – заслужений діяч мистецтв України та Росії Мирон Лукавецький, повідомила «Гал-info» прес-секретар ІХ фестивалю мистецтв«Сурми звитяги» Віра Гой.

До речі, головою оргкомітету фестивалю є радник Президента України Петро Олійник. Директор «Сурмів звитяги» – Володимир Степанишин. Організатори фестивалю – Центр Національного Відродження ім. С. Бандери, ЛОО Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка та ГО «Сурми звитяги».

ІХ фестиваль проходить за підтримки Львівської обласної ради, Головного управління освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації, управління культури та туризму ЛОДА, управління з питань внутрішньої політики ЛОДА.

Нагадаємо, що минулого року фестиваль був приурочений до 100-річчя від дня народження Головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича та до 65-річчя УПА. Цього року «Сурми звитяги» лунатимуть на відзначення 100-річчя від дня народження Провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери та 90-річчя проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ