Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

З 8-го по 13 березня у Львові відбуватиметься фестиваль іспанського кіно

У Львові з 8-го по 13 березня у палаці „Кінокопернік” відбуватиметься фестиваль іспанського кіно.
 На фестивалі демонструватимуть фільм „20 сантиметрів” режисера Рамона Салазара про транссексуала Марієтта, який мріє зробити собі операцію, аби стати справжньою жінкою.
 Львівські глядачі також матимуть змогу переглянути стрічку „Мадейнуза” режисера Клаудія Ллоса. У картині йдеться про дівчину, яка мешкає у віддаленому гірському селі у Перу Манайакуна, під час свята, що триває від третього дня Страсної П’ятниці, коли Христос помер на хресті, і до кінця Пасхальної Неділі, городяни п’ють та роблять, що заманеться.
            Драма „Принцеси” режисера Фернандо Леон де Араноа, яка отримала 9 нагород та 14 номінацій на національних та міжнародних кінофестивалях, у тому числі три нагороди Академії Гойа за крашу жіночу роль 1-го плану, кращий дебют та кращу музику, – розповідає про дружбу і любов у світі повій. Дві дівчини, Кайа і Зулема, що працюють на вулиці у жвавому, але небезпечному іспанському передмісті, мають спільний інтерес, що допомагає їм стати подругами і пройти через важкі часи.
            Драма режисера „Темно-синій, майже чорний”, що завоювала 8 нагород та 2 номінації на іспанських та міжнародних кінофестивалях, у тому числі приз Label Europa Cinemas Венеціанського МФК 2006, приз за кращий сценарій та спеціальний приз журі на МФК у Малазі 2006, приз за кращий дебют на МФК у Стокгольмі 2006 р. Головний герой стрічки Жорж опиняється у важкій ситуації: його батька, Андреса, розбиває параліч, і він більше не може про себе піклуватись. Мати Жоржа давно померла, брат Антоніо сидить у в’язниці, – Жорж єдиний, хто може взяти на себе опіку над батьком і тепер він змушений вирішувати складні життєві питання.
            У комедії ”Великий матч” Жерардо Олівареса розповідається, як тубільці в Нігерії, Монголії та амазонських джунглях Бразилії дивляться телевізор. Всіх цих людей розділяють сотні кілометрів, але вони готові здолати цю відстань заради того, щоб переглянути футбольний матч.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ