Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З Алеппо виведено понад шість тисяч осіб, серед яких три тисячі повстанців, - РФ

Протягом останньої доби з сирійського міста Алеппо виведено більше як 6,4 тисячі осіб, серед яких понад трьох тисяч повстанців. Про це зранку у п'ятницю, 16 грудня, заявили у російському Центрі примирення ворогуючих сторін у Сирії, представники якого безпосереднього залучені до проведення операції.

Як повідомляється, протягом першої доби з міста виведено дев'ять автоколон. Серед евакуйованих - понад 300 поранених осіб. Автоколони рухаються спеціальним коридором з кварталу Салах-ед-Дін в східному Алеппо в район Ер-Рашідін-4 на західній околиці міста, де повстанці і члени їхніх сімей пересідають на інший транспорт для переміщення в Ідліб, повідомили в російському Центрі примирення. Евакуація наразі триває.

За оцінками Міжнародного комітету Червоного Хреста, евакуація триватиме ще кілька днів. У організації повідомляють про виведення з Алеппо її силами понад трьох тисяч цивільних.

Нагадаємо, у четвер, 15 грудня, розпочалась евакуація цивільних осіб та повстанців з Алеппо після встановлення практично повного контролю над містом силами, підконтрольним сирійському президенту Башару Асаду.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ