Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З бюджету Львова віддадуть майже 20 млн грн дружині Чуркіна

Львівська міська рада проголосувала за підписання меморандуму про співпрацю між ТзОВ “Оптимум Фактор“ і ЛКП АТП-1. Йдеться про повернення боргу ТзОВ "Оптимум Фактор" у понад 19,5 млн грн за автобуси, які були придбані АТП-1 у ЛАЗу напередодні "Євро-2012". "За" таке рішення сьогодні, 5 жовтня, під час засідання сесії ЛМР проголосувало 45 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо із сесійної зали.
Фото: Роман Балук/ZIK

Питання боргу не розв'язували вісім років. ЛАЗ на цей час вже ліквідований, але до «Євро-2012» підприємство поставило містові автобуси, які нині майже всі потребують ремонту, через що не виїжджають на маршрути. За маже одностайною оцінкою, тоді були закуплені неякісні автобуси.    

Як зазначили депутати під час обговорення, борг у майже 20 млн грн придбало ТзОВ "Оптимум Фактор". Однієї із власників цієї фірми є Таїсія Саніна – дружина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, який був співвласником ЛАЗу. Крім того, у відкритих джерелах в Інтернеті є інформація, що Ігор Чурків племінник покійного постпреда Росії в ООН Віталія Чуркіна, який постійно брехав про події в Україні та війну на Донбасі.

Депутати довго сперечалися про доцільність ухвалення такого рішення. Меморандум про співпрацю між ТзОВ “Оптимум Фактор“ і ЛКП АТП-1 визначас грошові зобов’язання АТП-1 перед “Оптимум Фактор“, які виникли після переходу від ТзОВ “Львівські автобусні заводи“ до фірми “Оптимум Фактор“ права вимоги за договором факторингу після надання АТП належним чином засвідченої копії акта приймання-передачі, а також отримання ЛАЗу письмового підтвердження передачі права вимоги за договором факторингу.

Відповідно АТП-1 зобов’язалося звернутись до ЛМР щодо розгляду питання про надання коштів міського бюджету Львова з метою забезпечення виконання грошових зобов’язані перед “Оптимум Фактор“ у загальній сумі 19 млн 585 тис. 266 грн. 20 коп.

На сесії виступив представник фірми “Оптимум Фактор“. На запитання про те, чи належить фірма громадянам Росії він заперечив.  Натомість депутат Андрій Карбовник заявив, що  Таісієя Саніна, якій належить 40% підприємства “Оптимум Фактор“, є дружиною Ігоря Чуркіна.  На це представник фірми завив, що не володіє інформацією про родинні зв'язки, але Таїсія Саніна є, начебто, громадянкою України.

Депутат Маркіян Лопачак заявив, що у такий "тіньовий" спосіб у львів'ян намагаються вкрасти 20 млн грн.

"За рахунок міського бюджету хочуть вкрасти 20 млн грн. Таїсія Саніна є дружиною Ігоря Чуркіна. Ці кошти не отримають люди. Вони підуть в сім'ю Чуркіна. Технічно змінився власник, щоб уникнути боргів ЛАЗу, але власники заводу не змінились», - заявив депутат.

Він закликав перенести питання. 

Депутат Андріян Гутник також заявив про обкрадання громади Львова і слів не добирав.

"У цій сесійній залі про цю оборудку відомо усім! Кому даємо гроші з міського бюджету? Чуркіну, ... москалям, агресору?! Ви хочете дати гроші, щоб вбивали наших хлопців?"- сказав Гутник.

Депутат Андрій Карбовник заявив, що має сумніви щодо того чи не є фіктивним договір факторингу і чи не за захищеними цінами купили борги.

Нам пропонують 20 млн грн заплатити сім'ї Чуркіна - це шахрайство!", - сказав він. 

Натомість з підтримкою меморандуму виступив депутат Григорій Козловський. Він навіть заявив, що у випадку не виплати цих коштів може бути "транспортний хаос" і попросив "не робити з господарки політику".

Натомість Лопачак попросив не прикриватися пенсіонерами, які "стануть заручниками транспортного хаосу", адже за втрати бюджету хтось нестиме відповідальність.

Питання поставили на голосування. "За" проголосувало 45 депутатів. Питання підтримали дві найбільші фракції Львівської міськради - «Самопомочі» і БПП "Солідарність". 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ