Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

З квітня 2014 р. в ОРДЛО виявлено 203 випадки сексуального насильства

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей, починаючи з квітня 2014 року, виявлено 203 випадки сексуального насильства, зокрема і 43 зґвалтування. Про це повідомив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов.

Денис Чернишов: "Загалом мобільні бригади виявили 11 019 випадків гендерно-обумовленого насильства, деякі з яких сталися задовго до початку конфлікту. Предметом аналізу Управління Верховного комісара ООН з прав людини були лише ті випадки, що сталися після 1 квітня 2014 року, адже саме вони можуть мати певний зв’язок з озброєним конфліктом. Хоча кількість дзвінків на гарячу лінію ГО «Ла Страда-Україна» у 2016 році збільшилася у чотири рази у порівнянні з 2015 роком. Загалом надійшло 38 547 дзвінків з усіх областей України, 2,5% з яких стосувалися випадків сексуального насильства.

На жаль, утім національне законодавство щодо боротьби з проявами насильства в Україні є достатньо обмеженим та не відповідає міжнародним стандартам, оскільки не містить в собі чіткого визначення гендерно-обумовленого або сексуального насильства. Такими є висновки Моніторингової місії ООН, з результатами якої нас ознайомили під час зустрічі з міжнародними консультантами з питань сексуального насильства, які тісно співпрацюють з ООН, на чолі з Хумою Хан, Лі Томпперт та заступником голови Моніторингової місії ООН з прав людини Бенджаміном Моро.

Першим етапом на шляху до вирішення проблеми сексуального насильства в нашій країні має стати створення робочої групи, до якої увійдуть національні та міжнародні експерти, представники центральних органів виконавчої влади, народні депутати та представники громадськості. Лише спільна робота, на наше спільне переконання з міжнародними колегами, може нанести нищівного удару по проблемі сексуального насильства в Україні".


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ