Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З квітня 2015 року Міністерство оборони України зекономило майже 600 мільйонів гривень на державних закупівлях

Як повідомили у прес-службі МО України, з квітня 2015 року Міністерство оборони України зекономило майже 600 мільйонів гривень на державних закупівлях.

Сьогодні, 11 лютого, у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України  відбувся брифінг на тему: “Організація харчування військовослужбовців Збройних Сил України. Проблеми та перспективи”.

У брифінгу взяли участь заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, голова Комітету конкурсних торгів Міністерства оборони України Олег Свірко, директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України полковник Володимир Гулєвич, керівник проекту реформування системи харчування ЗС України Діана Петреня, генеральний директор компанії “МЕТРО Кеш енд Кері Україна” Мартін Шумахер.

– На сьогодні ми розгорнули потужну кампанію щодо запровадження змін в системі харчування Збройних Сил України. Нещодавно відбулися перші у цьому році електронні торги для потреб військовослужбовців, перемогу в яких отримало українське представництво всесвітньо відомої компанії «МЕТРО Кеш енд Кері», – повідомив під час брифінгу голова Комітету конкурсних торгів Міністерства оборони України Олег Свірко.

За його словами, зараз в ЗС України існує дві системи харчування. Перша – це система аутсорсингу, коли різні компанії беруть участь в тендері на надання послуг із харчування і компанії-переможці надають повний спектр харчування для Збройних Сил. Друга система – це експеримент з харчування, коли на базі військових частин створюються їдальні і закуповуються за каталогом продукти, з яких готується якісне харчування для військових.

– Міністерство оборони України одним із перших перейшло на систему електронних закупівель ProZorro. Вперше на торгах Міноборони перемогла велика міжнародна компанія з бездоганною репутацією. Це свідчить про зростаючу довіру з боку великого бізнесу до Міністерства оборони України та нашої держави загалом, а також є чітким сигналом для інших великих компаній заходити на торги Міноборони, яке наразі є одним з найбільшим замовників в країні, – підкреслив Олег Свірко.

Голова Комітету конкурсних торгів Міністерства оборони України наголосив, що з квітня 2015 року на закупівлях Міністерства оборони України зекономлено майже 600 млн грн, з них 241 млн грн – за допомогою ProZorro.

Олег Свірко також зауважив, що за підсумками проведених процедур закупівель вітчизняне оборонне відомство внесло низку пропозицій щодо удосконалення роботи електронної системи закупівель. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ