Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

З Львівської митниці звільнили 55 працівників - розкрито "бездонний" канал контрабанди

Внаслідок перевірок на Львівській митниці звільнено 55 осіб, 14 людей отримали догани, 15 – понижені у званні. Зокрема, троє начальників митних постів отримали догани. Про це сьогодні, 25 листопада, у Львові повідомив заступник голови Держмитслужби Степан Дериволков.

Було розкрито контрабандну схему. Невеликі вантажні транспортні засоби декларували товар на польській митниці, однак до українського пункту пропуску не доїжджали, а роздрібнювали товар, тобто невеликими частинами перевозили на легкових автомобілях.

Як повідомив Степан Дериволков, для того, щоб отримати від польської сторони інформацію про декларований товар, довелося звертатися аж до Брюсселю. Після цього зіставили документи. Саме таким чином було виявлено схему перевезення контрабанди.

Так, у пропускному пункті у Раві-Руській виявлено 97 транспортних засобів, які не довезли свій вантаж до українського кордону, у Мостиськах  – 26, у Краківці – 32.

Ніяких порушень не виявлено у Смільниці, де впроваджено спільний митний кордон. Як зазначив Степан Дериволков, країни ЄС не можуть мати спільних митних кордоні із не країнами ЄС, а у Смільниці впроваджено спільний митний контроль ще до входження Польщі у Євросоюз.

«У цій справі всі акти передані до Генеральної прокуратури. Думаю, спільно із правоохоронними органами нам вдасться виявити всі товари, які були ввезені на територію України», - повідомив Степан Дериволков.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ