Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

З «містраля» поцупили новітнє обладнання, – ЗМІ

Французька поліція відкрила кримінальну справу за фактом викрадення з вертольотоносця типу "містраль", що стоїть на якорі у доці порту Сен-Назер, програмного забезпечення, передавального та іншого високотехнологічного обладнання.

Про це з посиланням на власні джерела серед правоохоронців повідомляє впливове видання Le Point.

«Пришвартований у порту Сен-Назер вертольотоносець «містраль» пограбували невідомі. Зникло програмне забезпечення з жорстких дисків комп'ютерів, частина передавального та високотехнологічного обладнання, встановленого компанією Thales», - пише видання.

При цьому видання не вказує, з якого саме з двох вертольотоносців - «Владивостока» чи «Севастополя» - зняли обладнання. Факт крадіжки було встановлено 25 листопада. За попередніми результатами розслідування судової поліції міста Ренн (регіон Бретань), жодних слідів на місці злочину знайти не вдалося. Поліція наразі не має жодної версії.

Джерело Le Point у міністерстві оборони Франції зазначило, що росіян у крадіжці поки що не підозрюють.

Нагадаємо, що цього тижня президент Франції Франсуа Олланд дав розпорядження призупинити процедуру видачі ліцензії на передачу містраля «Владивосток» Росії через недотримання нею Мінських домовленостей щодо припинення вогню на сході України.

Раніше французька влада вирішила перемістити вертольотоносець «Владивосток» до доку «Луї Жубер», який розташований на виході з порту Сен-Назера. Через побовання щодо ймовірного викрадення корабля його охорону посилили.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ