Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

З могили Коцюбинського викрали бронзове погруддя вагою у центнер

У Чернігові поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 ККУ (наруга над могилою) за фактом викрадення погруддя класика української літератури Михайла Коцюбинського з його могили. Про це кореспондентові Укрінформу повідомила старший інспектор Чернігівського відділу поліції Наталія Човпило.

"Зранку нам надійшла інформація про викрадення погруддя з могили Михайла Коцюбинського. На місці працювала слідчо-оперативна група. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою)", - розповіла речниця міської поліції.

За словами Човпило, викрадення відбулося, імовірно, вночі. Зараз поліція встановлює обставини скоєння злочину та шукає свідків. А також звертається до населення з проханням на умовах анонімності надавати правоохоронцям будь-яку інформацію про причетних до наруги над пам'ятником осіб чи обставини викрадення бюсту.

Як відомо, могила Коцюбинського знаходиться на Болдиній горі Чернігова. Погруддя письменника на прямокутному постаменті було встановлене у 1955 році. За словами директора Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського Ігоря Коцюбинського, воно важить понад 100 кілограмів і виготовлене із бронзи.

ukrinform.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ