Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З митних переходів можуть забрати магазини «Duty Free»

Українсько-німецьке спільне підприємство "Львів-Трейдент" може припинити діяльність через дії Державної фіскальної служби у Львівській обл. Про це йдеться в статті "Не Європа: як львівські податківці руйнують українсько-німецьке СП", розміщеній на "РБК-Україна".

Згідно з інформацією видання, податківці вирішили заборонити компанії працювати шляхом анулювання дозволів на безмитну торгівлю. Відповідного листа представники "Львів-Трейдингу" отримали ввечері в п'ятницю, 23 вересня. Розгляд спільною комісією Держприкордонслужби та ДФС цього питання призначено на 10:00 в понеділок. "Таким чином, підготуватися до засідання або хоча б вивчити надумані звинувачення нема коли. Претензії влади стосуються діяльності компанії за 2013-14 рр., проте в актах за результатами попередніх дев'яти перевірок немає жодної згадки про подібні порушення", - йдеться в матеріалі.

Зазначається, що підприємство з європейським капіталом перевіряли дев'ять разів за два роки і не виявили жодних серйозних порушень. "Львів-Трейдінг" перебуває на п'ятому місці в списку кращих платників податків області.

Довідка. Українсько-німецьке спільне підприємство "Львів-Трейдинг" здійснює свою діяльність у сфері безмитної торгівлі вже понад 25 років і є власником магазинів безмитної торгівлі у міжнародних пунктах пропуску для автомобільного сполучення: "Шегині", "Рава-Руська", "Краковець" на українсько-польському кордоні та "Бачівськ", "Катеринівка" – на кордоні з РФ, а також в міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни). За останні 3 роки підприємство сплатило до державного бюджету України близько 42,4 млн грн податків.

Співвласниками СП є фірма "Альмаро Імпорт Експорт ГМБХ" (Німеччина) і ТОВ "Атея" (с. Сокільники Львівської обл.) з частками у статутному капіталі 50%.

112 Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ