Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

З нагоди 10-річчя інструментального ансамблю „Високий замок” у Львові виступить народний артист України Петро Бенюк

Сьогодні у Львові відомий інструментальний ансамбль „Високий Замок” проведе гала-концерт у концертному залі ім. С.Людкевича Львівської обласної філармонії, де також виступатимуть народний артист України Петро Бенюк, дует бандуристів «Бандурна розмова», соліст київського хору „Думка” Роман Антонюк. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив мистецький керівник інструментального ансамблю „Високий Замок” Андрій Яцків.

„Ми також запросили артистів із театру імені Заньковецької. Цікавинкою концерту буде експозиція художніх робіт народного майста-різьбяра з міста Яворова Василя Гнатка”, – розповів Андрій Яцків.

За його словами, ведучими концерту будуть заслужений артист України Григорій Шумейко та лауреат міжнародних конкурсів Оксана Король.
„Сьогодні на концерті ми представимо класичні, духовні твори, українські народні пісні, а також розважальну і популярну музику”, – розповів Андрій Яцків.

Нагадаємо, що інструментальний ансамбль «Високий Замок» розпочав діяльність восени 1997 року. Всі учасники ансамблю є професійними музикантами, котрі об’єднані ідеєю популяризації української класичної та народної музики. З серпня 1999 року ансамбль «Високий Замок» працює у Львівській обласній філармонії.

Колектив гастролював у Польщі, Білорусі, Угорщині, Бельгії, Голландії, Іспанії та Німеччині, а також брав участь у багатьох Міжнародних фестивалях.

За час своєї діяльності колектив плідно співпрацював з державними театрами Німеччини у місті Касселі, Гьоттінгені, Ашафенбургу, а також з приватним театром у Денбергу. У січні 2001 року «Високий Замок» виступав на урочистостях відкриття українського посольства у Берліні (Німеччина).

У доробку колективу три компакт-диски: “Перлини класичної музики”, “Весела мандрівка”, та “Христос ся рождає”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ