Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

З нагоди 555-тої річниці міста у Раві-Руській відбувається 5-ий мистецький фестиваль "Галицькі перехрестя"

11-12 липня у місті Рава-Руська Жовківського району Львівської області відбулося широкомасштабне святкування 555-ї річниці міста Рава-Руська, у рамках якого відбувся ювілейний 5-ий мистецький фестиваль "Галицькі перехрестя". Про це повідомляють організатори свята.

Як відомо, найбільш масовим культурним заходом Рави-Руської є мистецький фестиваль "Галицькі перехрестя", який з 2003 по 2005 рр. проводився щорічно, а з 2008 р. - раз на два роки. Цьогоріч у місцевих жителів подвійне свято. З нагоди 555-річчя Рави-Руської міський голова Алла Сопрун урочисто представила оновлений герб та новий прапор міста. Ці атрибути Рави було освячено місцевими священиками різних конфесій.

Відбувся також парад творчих колективів. Після урочистої частини відкриття розпочався концерт художніх колективів і окремих виконавців (творчий колектив "Високий замок"). Для гостей фестивалю було представлено страви регіональної кухні, українська вишивка та народні ремесла. Гості могли почастуватись справжнім козацьким кулішем.

В понеділок, 12 липня охочі продемонструвати свої співочі здібності співали карооке. Після того естафету перейняли справжні співаки. У гала-концерті взяли участь: гурт "Равське Ретро", Левко Дурко (м. Львів), «Покутська Писанка» (м. Київ),гуцул-хуліган Василь Мельникович (м. Івано-Франківськ). Інструментальну музику продемонструвала група "Західний час" (м. Моршин), а також "Інший вимір" (м. Львів).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ