Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З осені у Львові розпочне роботу Навчальний центр ВСП

У Львівському гарнізоні на базі Західного ТУ Військової служби правопорядку ЗС України відбувся урочистий випуск військовослужбовців, які проходили шеститижневий курс за програмою «Застосування сили». Про це повідомили у Регіональному медіа центрі МО України.

Церемонія вручення сертифікатів міжнародного зразка відбулася на стройовому плацу військової частини ВСП у присутності іноземних гостей, представників від військової поліції Збройних Сил Канади, США, Латвії, Польщі та Чехії.

Випускники – 16 офіцерів та військовослужбовців за контрактом. Зі слів начальник ГУ ВСП ЗС України генерал-майора Ігоря Криштуна, ці військовослужбовці – перша хвиля українських фахівців ВСП, які стануть інструкторами у Навчальному центрі Військової служби правопорядку.

А троє найкращих випускників курсу, окрім сертифікатів отримали ще й особисті відзнаки командного складу канадської тренувальної місії  у вигляді пам’ятних монет із карбуванням.

– Три роки тому ми спільно з канадськими партнерами розпочали підготовку до реформування ВСП і перетворення служби у повноцінну Військову Поліцію, яка є в кожній провідній армії країн Світу. Сьогодні ви маєте змогу бачити перші наслідки проведеної спільної роботи,– зазначив генерал-майор І. Криштун.– Зміна назви і структурної організації – це набагато більше, аніж «заміна вивіски». Ми робимо все, щоби українська військова поліція була здатна виконувати функціональні обов’язки, яких у нас буде набагато більше, ніж зараз виконує ВСП. З’являться, зокрема, функції проведення слідства, оперативно-розшукова діяльність та, в тому числі, миротворчі заходи. Ми повинні бути готові спільно з іншими партнерами виконувати завдання в будь якій точці Світу.

На початку підготовки курс складався з 20 військовослужбовців. Втім, в процесі навчання четверо не витримали конкурентної боротьби.

– 16 випускників продемонстрували відмінні якості як у навчанні, так й у командній роботі. Наші колеги з канади були щиро вражені і задоволені роботою українських військових. – говорить генерал-майор І. Криштун. – У подальших планах з 11 вересня цього року розпочати роботу Навчального центру ВСП у Львові де одночасно проходитимуть підготовку від 60 до 90 осіб. Курс підготовки складатиме три місяці. І за 2-3 роки ми плануємо провести крізь навчальний центр переважну більшість особового складу ВСП. Паралельно із цим ми маємо повністю сформований та навчений взвод, які вже готові виконувати завдання за призначенням в форматі військової поліції. Вони пройшли низку міжнародних курсів. Крайній – 3 місячний із вивченням англійської  мови. Всі мають сертифікати по STANAG.

Упродовж курсу «Застосування сили» слухачі ознайомлювались із аспектами канадського досвіду моделі застосування сили в залежності від поведінки об’єкта. Заняття за інтенсивною методикою поділялись на теоретичну та практичну складову. Основна увага приділялась алгоритму дій представників військової поліції під час виконання функціональних обов’язків, особливо в ході оперативних заходів, та питанням самозахисту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ