Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З першого грудня Львовом курсуватимуть тролейбуси, пристосовані для обслуговування інвалідів на візках

З першого грудня ЛКП «Львівелектротранс» планує ввести в експлуатацію тролейбуси з низькою посадкою, які пристосовані для обслуговування інвалідів на візках, – як подарунок до Міжнародного дня інвалідів, який відзначають 3 грудня, – про це „Гал-іnfo” повідомив голова правління Львівського відділення Українського фонду “Реабілітація інвалідів” Ярослав Грибальський.
Ці тролейбуси слідуватимуть за 10-м та 24 маршрутами. Раніше планували запустити тролейбуси з 15 грудня, але вирішили зробити подарунок для інвалідів і такі машини їздитимуть за графіками з першого грудня.
Нагадаємо, як раніше повідомляло „Гал-іnfо”, на цих маршрутах курсуватимуть два спеціальні тролейбуси і два перебуватимуть у резерві. Ці маршрути запропонував Ярослав Грибальський у зв’язку з тим, що саме на Сихові розміщений реабілітаційний центр «Джерело». Водії та кондуктори, які працюватимуть на таких тролейбусах, будуть поінформовані щодо особливостей обслуговування пасажирів-інвалідів на візках.  Сьогодні на тролейбусних маршрутах працює сім тролейбусів ЛАЗ ЕІ803ДІ з низькою підлогою, які пристосовані для перевезення пасажирів-інвалідів на візках.
Окрім того, як розповів Ярослав Грибальський, до Дня інвалідів у Львівському драматичному театрі ім. М. Заньковецької будуть відзначені нагородами інваліди Львова, що займаються художньою самодіяльністю. За його словами, в театрі ім. М. Заньковецької будуть проведені збори, на яких обговорюватимуть проблеми інвалідності. Також відбудеться виставка робіт інвалідів Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ