Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З початку опалювального сезону теплопостачальні організації Львівщини збільшили заборгованість на 17,5 млн гривень

22 листопада у Львівській обласній державній адміністрації була проведена нарада, під час якої було розглянуте питання директора ЛФ ДК «Газ України» Олега Щудлюка щодо незабезпечення погашення заборгованості за газ згідно з наданими НАК «Нафтогаз України» графіків та поточної оплати спожитого газу, а також інформацію керівників теплопостачальних організацій щодо термінів погашення заборгованості. Про це „Гал-info” повідомили в прес-службі ЛОДА.
У зв’язку з можливим припиненням газопостачання теплопостачальним організаціям у разі непогашення ними заборгованості до 1 грудня  та для недопущення соціальної напруги було направлено лист міському голові Львова А. Садовому, про те, що: „Львівська облдержадміністрація підтримує дії Львівської міської ради щодо надійного забезпечення електроенергією, газом, тепловою енергією споживачів м. Львова”.
З початку опалювального сезону теплопостачальні організації не тільки не зменшили заборгованість за спожитий газ (як це вимагають урядові документи), але збільшили на 17,5 млн грн, відповідно заборгованість становить 26 млн грн. Основна заборгованість (21,1 млн грн.) належить МКП «Львівтеплокомунерго» (директор - Б. Кіт).
На нараді керівник МКП «Львівтеплокомунерго» не запропонував інших шляхів погашення  заборгованості, крім одержання бюджетних коштів. Основними причинами заборгованості, на його думку, є неплатежі населення, вказівка керівництва Львівського МВК щодо подачі теплоносія боржникам та збитковий тариф затверджений МВК.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ