Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

З початку року на пожежах в Україні загинуло понад 1300 осіб

Восени, із зниженням температурних показників значно збільшується кількість пожеж у житловому секторі, що призводять не лише до значних матеріальних збитків, але й, що найголовніше — до травмування та загибелі людей. Так, з початку року в Україні виникло 67 тис. 173 пожежі, з яких 23 тис. 554 — у житловому секторі. Кількість загиблих на пожежах вже сягає 1 тис. 304 осіб, а постраждалих - 1 тис. 019. Про це повідомили в ДСНС України.

"Зазвичай, причиною виникнення пожеж у помешканнях є нехтування громадянами елементарних правил пожежної та, в першу чергу, власної безпеки. Паління у ліжку, перенавантаження або несправність електромережі часто призводять до пожеж у побуті. Крім того, часто для обігріву власних помешкань люди використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, а також порушують правила експлуатації пічного опалення.

Так, 7 листопада, на Сумщині, на території приватного дворогосподарства у м. Ромни виникло загорання літньої кухні. Рятувальники ліквідували пожежу, не допустивши подальшого поширення вогню на поруч розташований житловий будинок. Як встановили фахівці, попередньою причиною загорання стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Цього ж дня, до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в одному із приватних будинків у селі Євминці Чернігівської області. Під час ліквідації загорання в одній із кімнат вогнеборці виявили тіло 64-річного господаря помешкання. В той же час, рятувальники Городнянського району Чернігівщиниліквідували пожежу житлового будинку в селі Тупичевому, під час якої загинув 56-річний власник будинку. За попередніми даними, в обох випадках причинами трагедій стала необережність чоловіків під час паління.

8 листопада рятувальники Закарпаття ліквідували загорання у надвірній споруді в селі Велика Добронь Ужгородського району. На місці пожежі вогнеборці виявили тіло громадянина, 1973 року народження. Ймовірна причина займання - порушення правил влаштування та експлуатації пічного опалення.

Зважаючи на вкрай невтішну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті:

-не паліть у ліжку;

-слідкуйте за станом та справністю електромережі;

-у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

-використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі;

-дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Шановні громадяни! Не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях. Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню", - сказано у повідомленні..

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ