Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З початку року зареєструвалися 50 тисяч нових підприємців - Гройсман

З початку року в Україні зареєстровано більше 50 тис. нових підприємців. Такі дані оприлюднив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування з журналістами на ПАТ "ФЕД" у Харкові, повідомляє Урядовий портал.

"Ми бачимо сьогодні по перших двох місяцях достатньо позитивну динаміку щодо виплати мінімальної заробітної плати, зменшення на 16% безробіття, збільшення на 47% вакансій, які створюються в Україні. У тому числі ми фіксуємо сьогодні по січню 27 тис. нових економічно активних підприємців. Вже за 21 день лютого ми маємо зростання у тому числі на 27 тис. підприємців у лютому. Економіка розвивається, це означає, що ми маємо дуже гарні основи", - заявив Прем'єр-міністр.

Він зауважив, що 91% з тих підприємств, що закривалися після підвищення мінімальної заробітної плати, не здійснювали жодної господарської діяльності та не сплачували податків.

Глава уряду підкреслив, що економіка України у 4 кварталі 2016 року показала достатньо добрий сигнал зростання - на 4,7%. "Це означає, що в Україні вироблятиметься більше продукції, робочих місць буде більше, заробітна плата буде більша, і економіка буде продукувати як національний продукт, так і зміцнювати нашу економічну, фінансову незалежність. Це єдиний шлях виведення країни з кризи", - сказав Гройсман.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ