Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

З початку війни на Донбасі від мін загинули 42 дитини - штаб АТО

У Донецькій та Луганській областях, за попередніми підрахунками спеціалістів, треба очистити від вибухонебезпечних предметів близько 700 тисяч гектарів, а для цілковитого очищення території Донбасу потрібно від 10 до 15 років. Про це у четвер, 20 квітня, повідомив прес-центр штабу АТО.

З початку війни на Донбасі від мін у районі конфлікту загинуло 42 дитини, ще 109 - отримали поранення. "За час проведення АТО групами розмінування інженерних підрозділів Збройних сил України виявлено, вилучено та знешкоджено майже 150 тисяч вибухонебезпечних предметів, очищено 3000 гектарів територій", - повідомив начальник координаційної групи з протимінної діяльності штабу АТО Сергій Зубаревський.

За його словами, які наводяться на сайті міноборони України, 2017 року від вибухонебезпечних предметів буде очищено ще понад 1000 гектарів.

Своєю чергою, заступник начальника головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ГУ ДСНС) України у Донецькій області Андрій Даник зауважив, що групи розмінування його відомства знешкодили понад 10,6 тисячі вибухонебезпечних предметів. Напередодні поминальних днів сапери ДСНС України основну увагу приділяли розмінуванню кладовищ.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ