Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Культура

З Різдвяного ярмарку Львів отримає лише 20 тис. грн?

Днями у Львові офіційно відкрили Різдвяний ярмарок. Цього року це майже 200 стилізованих і прикрашених дерев’яних будиночків, де підприємці продаватимуть вироби народного промислу, сувеніри та різноманітну гастрономію. В коментарі Гал-інфо директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич повідомила, що за весь період роботи під час Різдвяних свят організатор Різдвяного ярмарку - ТзОВ «Львівські Ярмарки» до місцевого бюджету сплатить до 20 тис грн.

«Відповідно до рішення виконавчого комітету Львівської міської ради ТзОВ «Львівські Ярмарки» мають дозвіл на організацію Різдвяного ярмарку. Вони уклали договір з управлінням комунальної власності ЛМР щодо павільйонів. Прибирання павільйонів, освітлення, ілюмінацію ТзОВ «Львівські Ярмарки» беруть повністю на себе. Згідно з цим договором усі підприємці, які реалізують свій товар, отримують одноразовий дозвіл», - сказала Ірина Кулинич.

Вона пояснила, що ТзОВ «Львівські Ярмарки» сплачує до міського бюджету лише за оренду території під будиночками - конструктивними елементами благоустрою. Сплачує за оцінкою вартості, як для літніх майданчиків в центральній частині Львова. Водночас ТзОВ «Львівські Ярмарки» укладає окремі договори оренди дерев’яних будиночків з кожним підприємцем, який торгує на Різдвяному ярмарку. 

Таким чином до міського бюджету Львова ТзОВ «Львівські Ярмарки», за словами Ірини Кулинич, сплатить приблизно 20 тис грн..

«Це не можна розглядати як бізнесовий проект, адже це і робочі місця, і хороший соціальний проект. ТзОВ «Львівські Ярмарки» є спонсорами багатьох соціальних проектів у Львові. Проведення таких передствякових ярмарків – це традиція багатьох століть. Такі ярмарки перед святами з’являються на площах багатьох міст в Європі. Отож, виконком дав їм дозвіл», - сказала Ірина Кулинич.

Вона також зазначила, що жодна інша фірма не зверталася з пропозицією організувати у Львові Різдвяний ярмарок.

В ТзОВ «Львівські Ярмарки» Гал-інфо повідомили, що 30% дерев’яних будиночків віддають безплатно громадським організаціям та волонтерам.

Стосовно решти будиночків, то як комерційна організація ТзОВ «Львівські Ярмарки» укладає договори оренди з підприємцями.

Оренда одного будиночку на Різдвяному ярмарку у Львові обходиться підприємцю від 18 тис грн за весь період роботи ярмарку.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, 17 грудня під час засідання сесії Львівської міської ради фракція «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» звернулася до міського голови Львова Андрія Садового з проханням надати інформацію про суму коштів, які за останні п’ять років сплатила компанія «Львівські Ярмарки» у міський бюджет Львова. Відповідну заяву озвучили на сесії.

Депутати зазначають, що Львів є туристично привабливим містом і за рахунок цього можна наповнити міську казну та мати можливість віднайти кошти на подальший розвиток міста.

«Та разом з тим, ми, депутати, хотіли б звернути вашу увагу, що є ряд заходів, які наповнюють виключно приватні кишені, фактично збираючи мільйони гривень у місті. Зокрема, йдеться про проведення ярмарків приватною фірмою ТзОВ «Львівські Ярмарки» на вулицях Львова. Так, за нашою інформацією, щороку місто втрачає щонайменше 10 млн грн. через непрозорі та неконкурентні умови для підприємців», - йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ