Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

З шахтарями є порозуміння, - Замлинський

Керівництво області здивовані рішенням шахтарів вийти на пікет і запевняє, що з шахтарями досягнуто порозуміння. Про це сьогодні, 29 липня, під час брифінгу повідомив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, передає кореспондент Гал-інфо.

«Шахтарі вийшли на пікет проявити свою позицію, щоб привернути увагу, хоч вони мають спілкування з профільним міністром. Також було спілкування з головою Львівської ОДА. Це вийшла невелика частина шахтарів. Хоч для мене це є дивно, адже є певне порозуміння з профспілками щодо того, яким чином будуть перераховані кошти», - сказав Замлинський.

Він також зазначив, що вже сьогодні на рахунки людей були перераховані кошти.

«Ще учора ввечері певна сума коштів була на рахунках ДТЕК «Львіввугілля», і усі про це знали. У нас попереду опалювальний сезон, у нас є доручення уряду щодо забезпечення певного обсягу вугілля, у нас є розуміння по тому, що будуть перераховані кошти, і нам потрібно збільшувати вуглевидобуток. Такі речі не сприяють цьому. Всі можливості є. Найголовніше, що є можливість збуту вугілля на усі енергогенеруючі компанії, які знаходяться на Західній Україні без обмежень, тому зараз такий час, коли потрібно наробляти і вантажити як можна більше продукції, а не проявляти незрозумілу позицію», - зазначив Ростислав Замлинський.

Він додав, що на сьогодні  з урахуванням тих коштів, які були перераховані, заборгованість із заробітної плати шахтарям по травню становить 20% і по червню – 100%.

Як писало Гал-інфо, держава заборгувала шахтарям ДП "Львіввугілля" понад 100 млн грн  - це частина зарплати за травень та уся сума зарплати за червень.

Додамо, прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом умисної невиплати шахтарям зарплати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ