Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

З таким міністром культури треба завжди бути напоготові – скандал із картинами у Львові

Чи передадуть картини з Львівської галереї мистецтв в жовківський костел св. Лаврентія вирішить комісія з польсько-українських фахівців. Про це сьогодні, 1 червня, під час робочого візиту до Львова повідомив міністр культури України Михайло Кулиняк.

Як пояснив міністр, до Львова він приїхавне для того, щоб передавати комусь картини. За його словами, Міністерство культури Польщі запропонувало розглянути можливість розміщення двох полотен («Битва під Віднем» (8х7 м) та «Битва під Парканами» (9х8м)) в жовківському костелі св. Лаврентія. В рамках міждержавних відносин Міністерство культури України зобов’язане вивчити цю ситуацію. Отож, Михайло Кулиняк, приїхав, щоби відвідати жовківський костел, зустрітися з фахівцями України та Польщі для того, щоб почути кваліфіковані думки з цього приводу.

За його словами, напередодні його нинішнього візиту ситуацію довколо картин «роздули» так, що наче він їде для того, щобполотна віддати костелу св. Лаврентія. Натомість Михайло Кулиняк знову запевнив, що до Львова він приїхав так би мовити на оглядини. «Жодного рішення сьогодні не планувалося приймати»,– наголосив він.

Міністр підкреслив, що польсько-українська комісія розгляне всі аспекти звернення польської сторони до України. «Після цього зберемось тут широким загалом, заслухаємо думки фахівців щодо наступного директора Львівської галереї мистецтв, а також їхні висновки щодо цих картин»,– повідомив Михайло Кулиняк.

За його словами, жодного поспішного рішення без участі громади Львова ніхто не прийматиме.

Додамо, що сьогодні, о 13.00 відбулась зустріч міністра культури України Михайла Кулиняка з представниками мистецької громади Львова. Опісля, у розмові із журналістами, міністр культури України заявив, що ця розмова мала б заспокоїти львів’ян.

Натомість представники львівської інтелігенції запевняють, що розслаблятися не будуть. «Ми повинні завжди бути напоготові»,– зазначають вони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ