Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З України видворять 20 "грузинів Саакашвілі" – ГПУ

Державна міграційна служба займається видворенням 20 громадян Грузії, яких легалізував Міхеіл Саакашвілі, перебуваючи на посаді голови Одеської облдержадміністрації. Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

Державна міграційна служба України відмовила Міхеілу Саакашвілі у статусі біженця. Відтак зараз він апатрид без жодних спеціальних обставин, які могли би унеможливити його депортацію або екстрадицію.

"Міхеіл Саакашвілі опирається на вузьке коло екстремістів грузинського та українського походження. При чому, перших – грузинів, він пробував легалізувати і легалізував їх частину в Україні, будучи головою Одеської обласної державної адміністрації. Саме тоді, перебуваючи на посаді, Саакашвілі примусив своїх підлеглих оформити дозволи на постійне проживання двадцятьом громадянам Грузії як цінним діячам культури.

Запрошені для проведення культурної діяльності іноземці будь-якої участі у культурній діяльності чи інших заходах на території Одеської області та України не брали. Після прибуття запрошених іноземців до України, їх було легалізовано у відповідності до Закону «Про правовий статус іноземців та осіб тез громадянства» за клопотанням КУ «Одеський обласний навчально-методичний центр закладів культури та мистецтва» Одеської ОДА до ГУ ДМС в Одеській області, яким було видано посвідки на тимчасове проживання терміном на 1 рік. Крім того, посадовими особами Одеської ОДА було забезпечено незаконно переправлених іноземних громадян службовими автотранспортними засобами, закріпленими за департаментами Одеської ОДА, для власного користування, що свідчить про розтрату держмайна та нецільового використання бюджетних коштів, шляхом зловживання владою або службовим становищем.

Наразі є всі підстави для видворення зазначених двадцяти осіб з України, що і відбувається силами Державної міграційної служби", - зокрема зазначила речник Генпрокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ