Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

З ЄС та МС «ми повинні любитися як брати, а торгуватися, як на базарі, – круглий стіл у Львові

У прес-центрі ЛОДТРК відбувся круглий стіл «Євроінтеграція: позитиви і ризики». Участь в обговоренні взяли львівські науковці.

Доктор економічних наук, професор Євген Борщук під час розмови зауважив, що з 90-их років Україна не може визначитися з вектором розвитку, декларує європейський вектор, але чомусь до нього не наближається. Втім, саме за Януковича, переконаний історик, Україна найближче підійшла до Європи.

Натомість кандидат історичних наук, доцент Петро Когут заявив, що у спілкування з ЄС та МС «ми повинні любитися як брати, а торгуватися, як на базарі». Він вважає, що призупинення підготовки угоди з ЄС спричинено тим, що економічна складова євроінтеграції не була врахована, тому тепер вона «вистрілила». «Це питання не вирішити на Майдані. Його можуть розв’язати лише фахівці під час переговорів», – додав Когут.

Своєю чергою доктор економічних наук Віктор Борщевський стверджує, що найбільший ризик сьогодні – це впадати в ілюзії. З його слів, Україна вибирає між двома напрямками: конкурентним, з усіма наслідками, або продовжує скочуватися в кланово-олігархічну модель. На думку Борщевського, призупинення Угоди є рішенням людей, що злякалися оздоровлення економіки.

Доктор економічних наук Олександр Біттер каже, що економічний спад в Україні продовжується, тому тепер є найліпший момент для підписання Угоди. Біттер вважає, що за кілька років ситуація в економіці може погіршитися.

«Невже починаючи процес євроінтеграції, ми не знали, що треба все прорахувати?», – каже доктор економічних наук Марія Флейчук. На її переконання, найгірше в бізнесі не агресивний ворог, а ненадійний партнер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ